Page content

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe maken bijen honing? Hoeveel bijen zitten er in een bijenkast? Hoeveel bloemen zijn nodig voor 1 pot honing? Alles wat je al lang wilde weten over bijen komt hier aan bod. Bijen hebben het de laatste jaren moeilijk. Hoe meer je weet over bijen en ons milieu hoe beter je ze kan helpen. Welkom in de wonderlijke wereld van de honingbij! Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag dan hieronder in “Plaats een reactie”.

Comment Section

3 reacties op “Veel gestelde vragen


Door Marijke op 25 juni 2019

Heb een vreemde ontdekking gedaan…we hebben 2 hommelnesten onder de overkaping..dus gezellig veel gezoem…nu heb ik 2 hommels bijna dood gevonden die op hun achterlijf onder de luizen of soort teken zaten..geel witte doorzichtige beestjes die duidelijk hun gastheer leegzogen…weet iemand wat dit is?


Door Daan op 21 juni 2019

Beste,
Ik zie een raar verschijnsel op een platzak van een elektriciteitshuisje tegenover mijn huis. De afgelopen weken zijn er geen bijen/wespen of i.d. te bekennen, behalve rond 21.15uur avonds. Dan komen ze massaal aanvliegen en zwermen ze rond dit plat dak, dit duurt tot een uurtje of 22.00. De rest van de dag hoor en zie ik er geen een, maar in de avond binnen een tijdsbestek van 1 uur komen ze iedere dag massaal naar dezelfde plek? Heeft u hier een verklaring voor? 🙂 Grt. Daan


Door Esther Paans op 1 juni 2019

In onze coniveren zijn heel veel bijen iets aan het zoeken, weet u wat? Een soort plak of hars of zo?

Plaats een reactie


*