Kan een imker op vakantie?
21 april 2023 

Kan een imker op vakantie?

De vakantie is begonnen en misschien heb jij mooie vakantieplannen. Natuurlijk heb je oppas geregeld die voor de poes zorgt en iemand die de plantjes water geeft. Maar wat als je bijen hebt? Kan een imker op vakantie?

Wil jij zonder zorgen op vakantie gaan dan zijn er twee dingen waarop je moet letten:

1. hebben je bijen voldoende voedsel en;

2. hebben ze voldoende ruimte.


Wil je niet alleen weten wat je moet doen, maar ook hoe? Wordt dan lid van de Bijenclub. In de besloten online community sta ik met mijn team klaar om je op weg te helpen met meer succes bijen te houden. Ontdek alle voordelen op: https://bijenclub.com/bijencoach/

Over de schrijver
Hoi, Ik ben Jeroen Vorstman. Ik werkte onder andere als bijenonderzoeker voor Wageningen University & Research, Agriterra en 8 jaar voor de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. 25 jaar geleden begon ik met bijenhouden, maar al gauw groeide mijn hobby uit tot een professionele imkerij met meer dan 100 bijenvolken. In 2015 schreef ik het boek Bijenhouden voor iedereen. In 2022 verscheen alweer de vijfde druk en daar ben ik super trots op. In 2016 startte ik de online Bijenclub en in 2017 de eerste online imkercursus. Als Bijencoach help ik je graag op weg met het starten als imker. Naast imker ben in ecoloog met een bijzondere interesse in sociale insecten. Verder ben ik trotse vader van drie zoons: Guus, Maarten en Joost. En man van mijn prachtige vrouw Dorien.
Marijke
Door

Marijke

op 14 Nov 2022

Misschien ligt aan mijn instellingen, maar ik zie niet het hele artikel. Na 'Voldoende voedsel' houdt het op...

Reactie plaatsen