Samen bouwen aan jouw hobby? We bedachten een alles-in-1 platform

De Bijencoach Helpdesk!  

Een unieke samenwerking voor bijenhouders en bijenteeltleraren.

een stevige basis en gegarandeerd succes

Van de gezelligste online Bijenclub,

Kom je er bij?

JA, IK WIL ER OOK BIJ


Alles-in-1 platform

Ontdek alles over bijen,  wordt imker en geniet van de natuur.

Persoonlijke mentor

Stel al je vragen en je krijgt direct uitleg zodat je weet wat je moet doen.

Altijd en overal toegang

Leren achter je eigen computer of via de handige app.

Hoe zou het zijn als je al je vragen over je bijen zo aan deskundigen kunt voorleggen in een besloten club? Laagdrempeliger kan niet toch?

Of bijenhouders leert kennen die met exact hetzelfde rondlopen als jij.

Dat voelt zeker fijn!

Dat kan allemaal en nog veel meer... bij de Bijenclub!


Elke imkercursus waar je mee begint, kun je combineren met de Bijencoach Helpdesk, zodat je echt individuele begeleiding krijgt. Plaats je vraag of filmpje in de groep en je krijgt van Jeroen of een van onze andere bijenteeltleraren een persoonlijk antwoord of advies. 

Of doe mee aan de leuke en leerzame quizzen....zo wordt je continu uitgedaagd om op een praktische manier verder te leren over bijen. Of deel je ervaringen en kom in contact met gelijkgestemden.

Want soms is het gewoon fijn om je verhalen te delen met mensen die je exact begrijpen en hetzelfde meemaken. Bovendien kun je als lid diverse cursussen volgen.

JA, IK WIL ER BIJ!


Echt een verademing

"We waren best sceptisch omdat we al diverse cursussen hadden gevolgd en we echt nog niet goed wisten wat we moesten doen. Toch op aanraden van een kennis lid geworden van de Online Bijen Club met de Bijencoach helpdesk. Wat een verademing was dat!

De cursus verliep totaal anders dan bij alle andere clubs. De oplossing bleek best simpel te zijn maar niemand had ons hierop gewezen.

We weten nu exact hoe we en wanneer we wat moeten doen.

Onze bijen zijn blij en wij ook! Wij blijven gezellig bij de community voor de vele leuke contacten. En...zo hebben we voor vragen altijd Jeroen en andere bijenteeltleraren achter de hand. Ideaal!

Dit is wat je krijgt als lid van de Bijenclub

Bijencoach Helpdesk

Leer van ervaringsdeskundigen uit de praktijk

JA, IK WIL ER BIJ!


Jeroen Vorstman

Jouw Bijencoach

Jeroen Vorstman (1971) is ecoloog en imker en leert zijn cursisten al ruim 20 jaar hoe zij bijen kunnen houden met respect voor de natuur. Jeroen werkte als bijenonderzoeker aan de WUR en hij publiceerde boeken en   e-learning programma's over wilde bijen, bijenhouden, bijengezondheid en koninginnenteelt. Als Bijencoach hielp hij al meer dan duizend mensen  te starten als imker.

 Online cursussen voor een grote stap voorwaarts

Kennismakings Cursus

Ontdek de wondere wereld van de honingbij voor natuurliefhebbers die meer willen weten over bijen. Vraag  aan ervaren imkers de hemd van het lijf.

Basiscursus Bijenhouden

Leer alles over bijenhouden. Je wordt stap-voor-stap door het bijenjaar heen geleid met jouw persoonlijke mentor. Voor beginnende imkers en gevorderden.

Cursus Koninginnenteelt

Leer imkeren met zachtaardige bijen met persoonlijke begeleiding. Geen theoretische kennis uit een boekje maar praktische tips waarmee je zelf aan de slag kan. 

Actief zelf aan de slag

Wij geloven in leren door te 'doen' en actief te werken in plaats van alleen te kijken en luisteren.

Bij de verschillende cursussen ontvang je daarom handige werkboeken die je in PDF kunt downloaden. Hierin vind je handige informatie en praktische oefeningen die je helpen om meer inzicht te krijgen. Elke cursus heeft toetsen en quizzen waarin je leert wat er in de wereld van de honingbij gebeurt. Wij ontvangen wekelijks enthousiaste berichten van deelnemers over de inzichten die zij dankzij deze oefeningen ervaren. 

Praktijklesvideo's

Met praktijklesvideo`s krijg je een steengoede basis, ervaar je meer  plezier en kan je beter onthouden.

Je krijgt stap-voor-stap praktijk video`s waar je meteen mee aan de slag kunt zodat je precies weet wat je moet doen. De methode van praktijk video`s is een zeer toegankelijke manier om kennis over de natuur in het algemeen en bijen in het bijzonder te krijgen. Geen saaie theorie maar les vanuit de praktijk. Met deze methode ervaar je meer  plezier en kan je beter onthouden. Zo voorkom je stress en geniet je intenser van de natuur. 

Leren wordt ervaren. En ervaringen zijn herinneringen die je nooit meer vergeet!

Bijenclub community

Een inspirerende omgeving is de #1 sleutel voor succes!

In onze online imker community kan je trainingen volgen, vragen stellen, kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten. Zo krijg je directe feedback van je bijencoach en andere leden. 

Binnen het platform heeft iedereen een eigen profiel, kun je privé berichten sturen en zelfs eigen groepen starten voor specifieke onderwerpen of voor leden binnen bepaalde regio's.

Geschikt voor  beginners en gevorderden. Wij hebben ook bijenteeltleraren van reguliere cursussen in onze community, die hun eigen cursisten een goede voorbereiding op de praktijk willen geven.

Het ideale warme bad voor imkers!

Bijenteeltleraar groepen

Ontmoet imkers in je regio en/of niveau in de bijenteeltleraar groepen! Start je eigen groep of neem deel aan een bestaande groep om makkelijk en snel mensen te leren kennen die goed bij je passen.

 Imker Netwerken

Kom in contact met gelijkgestemde imkers en bijenteeltleraren. Dé online community is dé ontmoetingsplek waar Nederlandse en Belgische imkers bijenhouden nóg leuker maken met elkaar!

Kennis delen

Leer van de successen van andere Bijenclub leden en stel onbeperkt je vragen aan hen en ons Bijencoach team! Wij staan dagelijks voor je klaar in de community om je te helpen bij al jouw bijen vragen.

Ik ben heel blij met de community. Als imker kan je soms het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Met deze community heb ik nooit dat gevoel gehad. Vanaf maart ben ik gestart met bijenhouden en ben ik heel blij met deze vorm van imker collega's die altijd bereid zijn om te helpen, sparren en feedback te geven!

Rachel

Waarom is de Bijenclub de ideale plek voor jou?

Omdat jij de beste vriend

voor jouw bijen wilt zijn!

Doe je mee?

MELD JE AAN!


Ontvang ook alle E-books

E-books collectie (t.w.v. 45,-)

Alle handvatten voor jouw bijen

Met de Bijencoach van de Bijenclub heb je toegang tot een overcompleet bijen platform met alle cursussen. Ontdek alles over bijen, met persoonlijke begeleiding, stel al je vragen, deel je ervaringen en reken af met onzekerheden en word zonder stress bijenhouder. Uit liefde voor bijen.

Zij gingen jou al voor

Rachel van der List-Meter
Jeroen legt het plezierig uit, is duidelijk, geduldig en heeft een interessant verhaal, helemaal goed zo!
Eline Algra
Ik heb begin juni een masterclass gevolgd bij Jeroen. Heel veel geleerd. Echt een fijne cursus!
Robert Noteboom
Deze online Basiscursus Bijenhouden met praktische video's is echt geweldig!! De theorie hoofdstukken worden ook nog eens voorgedaan in de praktijkfilmpjes, en dat maakt het zo ontzettend duidelijk. 

Klaar voor je bijen?

Met meer plezier en minder stress

bijen houden? 

Meld je nu aan!

Maandlidmaatschap

€27,-
per maand
 • Toegang tot alle cursussen:
 • Kennismakingscursus Bijenhouden
 • Basiscursus Bijenhouden
 • Masterclass Natuurlijk Bijenhouden
 • Cursus Bijengezondheid
 • Op de vliegplank
 • Cursus Koninginnenteelt
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Inclusief alle E-books
 • maandelijks opzegbaar - je zit nergens aan vast
Meest gekozen

Jaarlidmaatschap

€197,-

Per jaar: Je bespaart 34%

 • Toegang tot alle cursussen:
 • Kennismakingscursus Bijenhouden
 • Basiscursus Bijenhouden
 • Masterclass Natuurlijk Bijenhouden
 • Cursus Bijengezondheid
 • Op de vliegplank
 • Cursus Koninginnenteelt
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Inclusief alle E-books
 • jaarlijks opzegbaar - je zit nergens aan vast

 

Veel gestelde vragen over het lidmaatschap van de Bijenclub

Hoe krijg ik toegang tot de trainingen?

Direct na je bestelling krijg je een inlogcode voor de ledensite. Je kunt dan 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld met alle programma's aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Daarnaast kun je de werkboeken en de bijlages uitprinten. Op deze manier kan je ook zonder je computer de schrijfopdrachten en oefeningen doen.

Hoe lang heb ik toegang?

Je hebt volledige toegang zolang je lid bent. Zolang je toegang hebt, heb je onbeperkt de gelegenheid om met al het lesmateriaal aan de slag te gaan. Je bepaalt dus je eigen tempo. Dus je kunt de diverse modules rustig onderbreken wanneer je wat meer oefentijd nodig hebt. Het is ook geen probleem wanneer je op vakantie gaat of om een andere reden even geen tijd hebt. Je pakt daarna gewoon de draad weer op.

Hoe zeg ik op?

Als je kiest voor een maandlidmaatschap kan voor het einde van de elke maand je lidmaatschap beëindigen. Je zit dus nergens aan vast. Kies je voor een jaarlidmaatschap, zeg dan op voor het einde van het lidmaatschap.
Opzeggen kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar jeroen@bijenclub.com.

Is er een niet goed, geld terug garantie?

Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de Bijenclub bij je past.

Werkt de Bijenclub ook op mijn telefoon?

Ja! Bijenclub is een online platform. Je kunt op je computer inloggen en alle programma's volgen maar dit kan ook op je telefoon. Hiervoor kun je de e-learning en community app downloaden en inloggen met je bestaande inlogcodes.

    

Niet tevreden? Laat het binnen 14 dagen weten en je krijgt je geld terug!