Niet zonder elkaar | bloemen en insecten

Het boek Niet zonder elkaar is een toegankelijk boek over de relatie tussen van bloemen en  insecten. Diverse bestuivingsmechanismes komen aan de orde, waarbij wilde bloemen en land- en tuinbouwgewassen en hun bestuivers (bijen en hommels, vlinders, kevers en zweefvliegen) prominent aan bod komen. Het boek Niet zonder elkaar is een moderne en waardige opvolger van De bloemen en haar vrienden van Jac. P. Thijsse uit 1934.

Bestuiving: geen proces laat zich gemakkelijker bekijken in een tuin met bloemen. Vele insecten, verschillend in uiterlijk en gedrag, gaan onbezorgd van bloem naar bloem. Maar achter dit idyllische schouwspel gaat een harde strijd schuil van verleiding, concurrentie, list en bedrog, al zou je op het eerste gezicht niet verwachten. In het proces van bestuivings raken de plantenwereld en het dierenrijk elkaar niet alleen, maar zijn ze innig met elkaar verstrengeld. Het economisch belang is enorm: ten minste 70% van onze voedselgewassen is aangewezen op bestuiving door insecten.

[caption id="attachment_204822" align="alignnone" width="223"]niet zonder elkaar bloemen en insecten Niet zonder elkaar: winnaar Jan Wolkers Prijs[/caption]

Titel: Niet zonder elkaar
Auteur: Louis Schoonhoven, Koos Biesmeijer en Gerard Oostermeijer
Uitgever: Natuurmedia
ISBN: 9789082433609

Het is een boeiend en prachtig geïllustreerd boek, dat je een nieuwe kijk geeft op bloemen en hun bestuivers. De foto's en illustraties zijn van de voortreffelijke kwaliteit. Een aanstekelijk boek over de fascinerende relaties tussen bloemen en haar bestuivers.

Bestel hier veilig het boek Niet zonder elkaar bij Bol.com >>>
Reactie plaatsen