Ben jij het ook zat om met steeklustige zwermduivels te imkeren?

kies voor een Buckfast Koningin van Jeroen Vorstman 

Ben je het zat:

 1. Steeds maar weer halsbrekende toeren uit te halen om een zwerm te scheppen?
 2. Het geklaag van je buren aan te horen dat ze niet blij zijn dat je hobby zich naar hun tuin uitbereidt door jouw zwermen?
 3. Verkleed als astronaut naar je bijen te gaan? 
 4. Tot in je auto gevolgd te worden door agressieve bijen?
 5. Door je collega's uitgelachen te worden als je alweer met een dikke lip op je werk verschijnt?
 6. Dat je al gestoken wordt als je alleen al naar je bijen wijst?

Wil je liever:

 • Een leuke hobby dan een gevaarlijke hobby?
 • Meer plezier beleven aan je bijen?
 • Dat je gezin, buren en collega's betrokken zijn bij je hobby?
 • Vitale bijen die zichzelf kunnen bedruipen?
 • Met minimale (gezichts)bescherming aan je bijen werken?
 • Op vakantie kunnen zonder je zorgen te maken over bijenvolken die zich helemaal kaal zwermen?
 • Je bijen dicht bij huis houden?
 • Bijen die rustig op de raat blijven zitten?

Heb je meer dan 2 vragen met JA beantwoord, dan is een Buckfast koningin ook iets voor jou!

buckfast koningin teler jeroen vorstman

Elke Buckfast koningin is hetzelfde, toch?

Voor onze imkerij had ik behoefte aan koninginnen van superkwaliteit, maar de dure koninginnen die ik kocht vielen stuk voor stuk tegen. Daarom kweek ik nu al meer dan 15 jaar alle koninginnen zelf.  Mijn uitgangspunten zijn: vitaal, zachtaardig en zwermtraag. Zachtaardig en zwermtraag zijn echte karaktereigenschappen van een Buckfast koningin, maar een goede vitaliteit geef ik mee door mijn unieke manier van telen. Daardoor zijn onze koninginnen vitaler dan die van andere koninginnentelers. Ik ga voor kwaliteit, niet voor aantallen! De kwaliteit van onze koninginnen viel ook andere imkers op en daarom kweek ik ook koninginnen voor imkers die ook graag een Buckfast koningin willen hebben. Zelfs de bijenvolken in de binnentuin van het Ministerie van Economische Zaken hebben een Buckfast koningin van mij ;-)

Mijn bewezen koninginnenteeltmethode presenteerde ik op het internationale imkercongres van de Bee Improvement and Bee Breeders Association (Eiland Man, 2016) en werd zelfs gepubliceerd in blad BBKA News van de grootste Britse bijenhoudersvereniging! 

Waarom een Buckfast koningin van Jeroen beter is?

buckfast koningin met haar hofstaat

Hoogwaardige koninginnen

Elke Buckfast koningin kweek ik in een bevruchtingsvolk op standaardramen. Dat is de beste garantie voor kwalitatief hoogwaardige koninginnen en daar gaan we voor. De teelt van koninginnen in kleine bevruchtingskastjes, zoals Apidea, wordt door mij niet eens overwogen. Deze minikastjes zijn bedoelt om met zo min mogelijk bijen, zoveel mogelijk koninginnen te telen.

Daarom kiezen koninginnentelers voor Apidea kastjes om hun koninginnen te telen. Wij kiezen voor kwaliteit!

buckfast koningin op standaardraam

Optimale verzorging

Elke Buckfast koningin loopt direct uit in het bevruchtingsvolk. Omdat in een bijenvolk een koningin vanaf het begin de beste verzorging krijgt die ze nodig heeft wordt het gebruik van een broedstoof door mij niet overwogen. Een bevruchtingsvolk op standaardramen heeft meer dan voldoende bijen en een ruime voorraad honing in de raat. 

Daar kan een Apidea bevruchtingskastje, gevuld met niet meer dan een koffiebekertje bijen (ja echt!) en gevoerd met een homp suikerdeeg, niet tegenop! Heb ik het al gezegd? We gaan voor de allerbeste kwaliteit! 

raszuivere buckfast koningin

Zachtaardig, zwermtraag en bovenal: Vitaal

Een bijenvolk met een grote genetische diversiteit heeft bijna drie keer meer kans om te overleven. De genetische diversiteit van een bijenvolk waarborgen wij door een raszuivere Buckfast koningin op een van onze eigen bijenstanden met meerdere darren te laten paren. Onze volken hebben daarom alle goede eigenschappen die je van Buckfast koningin mag verwachten: zachtaardige en zwermtraag.

Maar een bijenvolk met een Buckfast koningin van ons is veel vitaler dan een volk waarvan de koningin met slechts enkele geselecteerde darren heeft gepaard zoals bij eilandbevruchting of erger nog kunstmatige inseminatie!

dorien en jeroen beoordelen een jonge buckfast koningin

Buckfast koningin met garantie

Als je een waardevolle Buckfast koningin bestelt wil je er zeker van zijn dat ze voldoet aan je verwachtingen, toch? Daarom keuren wij al onze koninginnen voordat ze verkocht worden. De kwaliteit van een koningin kan NIET beoordeeld worden als ze geteeld is op mini raampjes van een Apidea bevruchtingskastje omdat ook een slechte koningin in staat is een paar van die miniraampjes te beleggen.

Ook daarom telen wij een Buckfast koningin op hele standaardramen. Alleen dan kan je haar karakter en legpatroon echt goed beoordelen.

Alleen goedgekeurde koninginnen verkopen we.
Dat is jouw garantie voor de allerbeste Buckfast koningin.

Overtuigd? Bestel vandaag nog je Buckfast koningin!

LET OP: OP=OP!

We telen jaarlijks slechts 100 Buckfast koninginnen voor andere imkers. Helaas moeten we elk jaar weer imkers teleurstellen omdat we geen koninginnen meer hebben. Wil je dit keer zeker zijn van een vitale Buckfast koningin? Bestel dan snel! Want op is ook echt op!