Reviews Bijenhouden voor iedereen | Jeroen Vorstman

Leuke reacties over het boek Bijenhouden voor iedereen 

review bijenhouden voor iedereen renda de monye

Ik heb je hele boek gelezen! Ik vond het een heel fijn, zeer leesbaar boek en zou het iedere beginner aanraden! Ben nu 1 jaar bezig met bijenhouden en kan nog veel leren. Tijdens de cursus vorig jaar je boek al aangeschaft als tegenhanger voor het cursusboek. Overzichtelijk en in begrijpbare taal. 

Renda de Monyé - beginnend imker

Heb vanmorgen je boek in een adem uitgelezen. Ik imker al vanaf mijn twaalfde , gediplomeerd en wel met als leerboek het toenmalige standaardwerk  'Bijenhouden met succes' door van Gool. Jouw boek is wat dat betreft een verademing: niet te technisch, mooi en duidelijk geïllustreerd, toegankelijk voor iedereen en aanstekelijk voor wie bijenhouden overweegt en handig als je zoals ik, je bijenkennis wat wil opfrissen. Alle lof!

 

Groeten vanuit de zonnige Pyreneeën.

review bijenhouden voor iedereen leon van tongeren

Leon van Tongeren - imker uit Frankrijk

Ik heb je werk in 1 adem uitgelezen, ik moet zeggen, het is een overzichtelijke en prachtige handleiding geworden. Het is pas mijn eerste echte jaar als imker en ik maak dan ook gebruik van alles wat ik aan informatie vind. Er gaat een hele wereld voor me open en ik moet het toegeven: ook ik ben van het bijenvirus gebeten. Voorlopig gaat alles nog met vallen en opstaan maar een mens leert van zijn fouten. Ik hoop dat ik mijn volken met manieren de winter in krijg en dat ze in de lente weer op post zullen zijn maar dit is natuurlijk geen garantie.

review ria delbeecke bijenhouden voor iedereen
Ria Delbeecke - imker uit België
review bijenhouden voor iedereen linda wassink

Het boek is bijna uit. Ik ben geen imker, maar ben mij aan het oriënteren of ik het wil en of het past in mijn al drukke agenda. Ik heb het boek gekocht om basiskennis te krijgen over het leven van bijen en het houden ervan. Ik heb specifiek dit boek gekocht omdat je mij erop wees toevallig op het moment dat ik op zoek was. Ik was eigenlijk op zoek naar een ander bijenboek, maar dat werd niet meer uitgegeven. Je boek heb ik met plezier en fascinatie gelezen. Vooral het deel waar het over de levenscyclus van de bijen gaat. Wat een bijzonder organisme is zo'n volk!

Ik ben nog niet begonnen met het echte werk, dat zal hopelijk na de winter zijn, als ik met iemand mee kan kijken. Ik wil niet zomaar een volk krijgen en er dan achter komen dat het me niet lukt.

Het boek zou ik vooral voor beginners aanbevelen. Het legt heel duidelijk uit wat er allemaal bij komt kijken, je kunt het als beginner echt als handboek gebruiken.

Het boek is heel mooi vormgegeven en dat verhoogt voor mij zeker het leesplezier. De schematische weergave van zaken met afbeeldingen is heel prettig en maakt nazoeken makkelijk. Ik ga het zeker nog een keer doorlezen.

Linda Wassink - Zeist

Ik heb de cursus bijenhouden van jou gehad en heb al veel van jou geleerd. Je boek is eenvoudig en zeer duidelijk in uitleg met veel nieuwe dingen waar ik weer mee verder kon. Ik raad je boek aan voor iedere beginnend imker of bijenhouder. Je boek heeft veel mooie en duidelijke foto's. Succes en tot ziens.
review bijenhouden voor iedereen otto zwartbol

Otto Zwartbol - Imker uit Ottoland

Ik ben erg blij met de aanschaf van je boek Bijenhouden voor iedereen! Ik heb het aangeschaft om meer inzicht te krijgen in het bijenvolk, en had daar verder niet veel twijfels bij, behalve of ik er veel aan zou hebben. Toen ik het beeldmateriaal en de uitleg las, was het een herkenning voor mij van de theorie en de praktijklessen die ik afgelopen jaar heb gevolgd.

Het mooie beeldmateriaal is sterk en verduidelijkend.

Iets minder vind ik tekstblokken in oranje kleur geplaatst waardoor moeilijker te lezen. Het komende voorjaar zal ik het zeker naslaan bij het imkeren. Het boek heb ik aanbevolen in de groeps-app van beginnende imkers.

review bijenhouden voor iedereen Adriana van Rooijen

Adriana van Rooijen - imker uit Arnhem

review bijenhouden voor iedereen Jacques Caemaert

Ik vind je boek Bijenhouden voor iedereen prachtig zowel van vormgeving als van inhoud. Ik houd al bijen van in 1978 dus 39 jaar in navolging van mijn grootvader (die eeuwenlang bijen hield). Toch vind ik jouw boek schitterend en ook voor de ervaren imker bruikbaar. Misschien sluit ik ook wel aan bij de bijenclub om ervaring uit te wisselen.

Jacques Caemaert - Imker uit Zwijnaarde , België

Ik vind het een prachtig boek met mooie verhelderende foto's

Het boek heb ik aangeschaft voor de vereniging om het te gebruiken bij de oriëntatiecursus van de vereniging.

De preview ga ik gebruiken voor deze cursus om gedeelte daaruit te bespreken.

Henk Cornelissen - Imker uit Alphen

Heb je mijn boek Bijenhouden voor iedereen al gelezen? Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Daarom wil ik je graag uitnodigen voor het schrijven van een review.

Jeroen Vorstman auteur bijenhouden voor iedereen

Jeroen Vorstman - auteur Bijenhouden voor iedereen