Bijenclub imkers dorien en jeroen vorstman
bijenclub dorien en jeroen vorstman

Dit zijn wij


Dorien en Jeroen Vorstman

Hoi! Wij zijn Dorien en Jeroen Vorstman. Je ziet ons op de foto, samen met onze bijen. Dorien heeft La Reine en Imkerwinkel opgericht en Jeroen is professioneel imker, auteur van het boek Bijenhouden voor iedereen, vertaler van het boek The Bee a natural History (Bijen hun leven en rol in de natuur) en startte de Bijenclub. Kortom: wij zijn imkers, net als jij! Daarom begrijpen we je als geen ander. Ons doel: jou helpen.


Wij hebben 8 jaar in het Bijenhuis gewerkt voor de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Leuk werk, maar de NBV wilde niet vernieuwen, terwijl we wilden ontwikkelen.


Dat was voor ons de drive om onze eigen bijenclub te starten. Een club die wél rekening houdt met de wensen van imkers en die naar jou luistert. Dat lukte! We lieten onze ideeën horen aan heel veel andere imkers en bijenhouders. Ze waren meteen enthousiast. Zo werd het idee geboren om de eerste online bijenclub te starten: dé online plek voor imkers, om te leren en geïnspireerd te raken door middel van blogs, gastcolleges, video's, imkercursussen en een besloten imkerforum. Alles op één plek om het werk van de imker makkelijker en plezieriger te maken. Vanuit de overtuiging dat bijenhouden voor iedereen toegankelijk moet zijn en uit passie voor bijen!


Wij zijn er om jou te helpen je hobby als imker makkelijk en leuk te maken. Zodat jij kunt doen waar je plezier in hebt: bijenhouden. Met onze online bijenclub willen we een bijdrage leveren aan jouw succes. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.


We zijn ondernemende imkers, bezige bijen. En dat blijven we!

Ons Bijenclubteam

Bijenclub imker jeroen vorstman

Jeroen Vorstman

Oprichter Bijenclub & Bijencoach

Check mijn profiel!

Bijenclub imker Dorien Vorstman

Dorien Vorstman

Initiatiefnemer Bijenclub

Check mijn profiel!

Onze producten

Bijenhouden voor iedereen

Bekijk mijn boek

Bijenclub lidmaatschap

Word lid van de bijenclub!

Ontdek ons aanbod

bijenkast

Imker worden? Volg onze imkercursus!

Bekijk onze imkercursus

Wat anderen zeggen over mijn boek

"Het boek Bijenhouden voor iedereen is een prima basis, om je een duidelijk beeld te vormen van wat bijenhouden precies inhoudt.

Het boek is voor mij ideaal, omdat het geschreven is voor beginnende imkers. Alle termen en handelingen worden heel mooi uitgelegd, met prachtige foto's erbij. Het leest zo vlot dat ik het las als een roman! Intussen ging ik nog eens op zoek naar bepaalde info, en las ik bepaalde hoofdstukken opnieuw, dus het boek is ook handig om snel wat op te zoeken. Ik vind het nu fijn om de activiteiten van een imker maand per maand bij te houden."

Renilde Gees, 38 jaar en mama van 2 dochtertjes, Haaltert (België)"Goed boek!"

Robert Verweij, beginnend imker, Spijk